18η Μαΐου Διεθνής Ημέρα Μουσείων με είσοδο Ελεύθερη!

Η ιστορία του τηλεφώνου και της επικοινωνίας
21 March 2016
Athens Gardens Festival 2016 στον Εθνικό Κήπο
11 May 2016

18η Μαΐου Διεθνής Ημέρα Μουσείων με είσοδο Ελεύθερη!

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων (International Museum Day). Το μήνυμα αυτής της επετείου είναι να γίνουν τα μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών “με σκοπό την ενίσχυση της μόρφωσης, την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης, την ειρήνη και τη συνεργασία μεταξύ των λαών”.

\r\n

Κάθε χρόνο, παράλληλα με το γενικότερο μήνυμα του εορτασμού, διερευνάται σ’ όλες τις χώρες-μέλη του ICOM, με ομιλίες, εκθέσεις, συναντήσεις και άλλες εκδηλώσεις, ένα ειδικό θέμα που συνδέεται με τα μουσεία και το ρόλο τους στη σύγχρονη κοινωνία.

\r\n

Με την ευκαιρία του εορτασμού, το Ελληνικό Τμήμα του ICOM διοργανώνει κατά τον μήνα Μάιο ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις σ’ ολόκληρη την Ελλάδα. Επίσης τιμά κάθε χρόνο ένα ή περισσότερα ελληνικά μουσεία, όπου πραγματοποιείται η κεντρική εκδήλωση του εορτασμού.

\r\n

Τη 18η Μαΐου, η είσοδος σε όλα τα μουσεία είναι ελεύθερη.

\r\n

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 2016

\r\n

Η 18η Μαΐου είναι αφιερωμένη κάθε χρόνο σε ένα συγκεκριμένο θέμα που αφορά στα μουσεία και στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.

\r\n

Για το 2016 το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) έχει επιλέξει το θέμα

\r\n

«Μουσεία και πολιτιστικά τοπία».

\r\nΤιμώμενο το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο\r\n\r\nΓια τον εφετινό εορτασμό το Ελληνικό Τμήμα του ICOM αποφάσισε τιμώμενο Μουσείο να είναι το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 150 χρόνων από τη θεμελίωση του.\r\n\r\nΗ κεντρική εκδήλωση του εορτασμού θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Μαΐου, στις 19:00.\r\n\r\nΟμιλίες σχετικές με το θέμα του εορτασμού θα πλαισιωθούν από συναυλία της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ και απαγγελία των 24 ραψωδιών της Οδύσσειας από ηθοποιούς του Εθνικού Θεάτρου.\r\n\r\nΣτο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο έχουν προγραμματιστεί ποικίλες εκδηλώσεις για το διάστημα από 16 έως 22 Μαΐου, όπως ξεναγήσεις, περίπατοι, εκπαιδευτικές δράσεις κ.ά.\r\n\r\nΓια το πρόγραμμα των μουσείων κανε κλικ εδώ:\r\n\r\nhttp://network.icom.museum/fileadmin/user_upload/minisites/icom-greece/IMD/MuseumDay2016_WEB.pdf\r\n\r\n 

Leave a Reply

Your email address will not be published.